Prețurile pe litoralul românesc au explodat în acest an! Mai mult decât atât, unul din trei patroni din industria ospitalităţii declară că intenţionează să majoreze preţurile, pentru că şi costurile de producţie sunt tot mai mari de când energia electrică, combustibilii şi alimentele s-au scumpit. Acum, mâncarea gata preparată este accesibilă românilor mai degrabă la cantină decât la restaurante.
Mulţi dintre români spun că vor fi nevoiţi să rărească ieşirile la restaurant, dacă meniul se sumpeşte. Pentru cei care oricum luau masa des în oraş, o creştere cu 20% a preţurilor nu este foarte descurajantă, scrie antena3.ro.
Patronii din industria ospitalităţii nu mai fac faţă cheltuielilor și vor sa majoreze preţurile până la sfârşitul anului. ”Cred că din iarnă vor fi scumpiri de undeva între 10 si 20% cel puțin, pentru că nu facem față cheltueililor. Încercăm să dăm oamenilor de muncă, să aducem oamenii înapoi în Horeca”, spune Sorin Drăgan, proprietar lanț de restaurante.
Nici acum nu e la îndemâna oricărui român să ia masa des la restaurant. Un prânz în Mamaia costă 60 de lei, fără a pune la socoteală şi băuturile. Iar dacă înmulţim cu trei mese pe zi, ajungem la o cheltuială de circa 200 – 300 de lei pe zi, pe mâncare, cam cât ne-ar costa să achităm facturile la energie electrică şi la gaze pe timpul verii.
Sursa foto: Pexels.com